Kurz eura sa pohybuje okolo 1,22 USD/EUR

27.05.2021 Celý región

Frankfurt nad Mohanom 27. mája (TASR) - Kurz spoločnej európskej meny sa vo štvrtok pohyboval okolo úrovne 1,22 USD/EUR. Neskoro popoludní sa predávala po 1,2205 USD, čo bolo len o málo viac ako ráno.

Európska centrálna banka (ECB) stanovila vo štvrtok referenčný kurz na 1,2198 (v stredu: 1,2229) USD/EUR. To znamená, že dolár stál 0,8198 (0,8177) eura.

Kurz eura voči doláru sa vo štvrtok pohyboval v úzkom pásme. Makroekonomické údaje z USA boli zmiešané. Počet nových žiadostí o podporu v nezamestnanosti minulý týždeň opäť klesol a signalizuje pokračujúce zotavovanie trhu práce v USA. Naopak, správa o poklese objednávok tovarov dlhodobej spotreby negatívne prekvapila trh. Celkovo však údaje z ekonomiky USA nepodporili dolár ani euro.

V USA sa však rozbieha diskusia o tom, kedy začne centrálna banka (Fed) sprísňovať menovú politiku. Po zástupcovi šéfa Fedu Richardovi Claridovi čoraz viac centrálnych bankárov vyjadrilo názor, že Fed by mal postupne zmierniť monetárne stimuly. Najprv zrejme pristúpi k zníženiu nákupov dlhopisov.
 

Vyberte región

mark